VxRail administrator and implementation Q/A

Advertisements
  1. Which are customer replaceable components ?

Ans :- HDD,Power Supply,and SSD

2.What is the tool used to generate procedures and access technical product videos?

Ans:- DellEMC Solve Desktop.

3.How often does VMware vSphere DRS run a re-balance function?

Ans:- Every 5 minutes

4.Which most accurately describes the VxRail strategy for HCI backup and recovery?

Ans:- Integrating both VDP and Cloud Array into the VxRail Infrastructure.

5.When configuring the logical network where are VLANS recommended for logical Separation and network isolation?

Ans:-vMotion

6.Which interface can you see the active NIC send/receive rate for each node?

Ans :- VxRail Manager

7.Which of the following is a key benefit of VxRail for the “Server Workloads” use case?

Ans:-Easily add up to 8 appliances for increased capacity

8.Which of the following represent the VxRail options for the VDI use case?

Ans :- Supports both VMwae Horizon 6 and Citrix XenDesktop

9.Which of the following best represents the selling model for VxRail ?

Ans :- VxRail will be sold by VCE,EMC and their partners

10. What is one of the key differentiators of VxRails vs the Competition?

Ans :- Users can leverage existing vSphere license toward license purchase

11. Which of the following describe the scale out and clustering capabilities of VxRail?

Ans :- Deploy VxRail and VSPEX BLUE within a single cluster.

12. What process automatically discovers a new ESXi host?

Ans :- Loudmouth

13. Where does the RecoverPoint splitter reside?

Ans :- VMware vSphere Hypervisor

14.WHat are the two methods to create a VM templete?

Ans :- i) Clone to template ii) convert an active VM to template in vCenter

15.What are some attributes of Distributed Resource Scheduler (DRS)?

Ans :-i) Assists in balancing VMS across host ii) is fully automated

16 Which interface should be used to add new disk to an existing VM?

Ans :- vSphere Web Client

17.Which Interface(s) can be used to modify a Virtual Machine(s) attributes in a VxRail Appliance?

Ans :- vCenter

18.Which node should be the last node started when powering on a VxRail Appliance after a graceful shutdown?

Ans:- It doesn’t matter because the cluster handles it.

19.Which Risk Profile has the highest security when assigned to a Virtual Machine?

Ans :- Risk Profile 1

20.How many network ports are used for production connectivity of a VxRail Appliance node?

ANs :- 2

21.What protocols should be left on so development users can still do their work, but we can make the environment more secure?

Ans :- HTTPS,ssh

22. What are the two layes of security ?

Ans:- Data Segmentation & physical access

23.Which interface do i user to see VDS status and the Connected state?

Ans :- vSphere Web Client

24. What are the requirement to use the RMM port?

Ans :- Connect the port to a switch and setup DHCP.

25.Which Management component allow a user to view graph of log events on VxRail appliance?

Ans:- Loginsight

26.Which does not run on its own Virtual Machine on Node01 of the VxRaul Appliance?

Ans:- Virtual SAN

27.Which interface is provides detailed information about the VxRail Appliance hardware?

Ans :- VxRail Manager Extension

28. Identify three defaults VxRail troubleshooting and diagnostics features bundled into version 3.0?

Ans :- 1) Event Suppression 2) Manual System health checks

3) Customer-replaceable Storage disk drives

29. In reviewing the VxRail’s Virtuled-storage implementation, which most accurately describes the architectural relationship between Virtual SAN and ESXi?

Ans :- Virtual SAN is applied at the kernel layer,drivers are embedded directly into the ESXi kernel for VM-Centric Software Define Storage

30 WHich Component integrated with log insight to monitor VxRail Appliance performance and perform log analytics?

Ans :- VxRail Manager Extension & VxRail Manager

31.identify three cited features of VxRail’s Virtual SAN technology

Ans :- i) policy based ii) flash Optimized iii) Distributed Raid Architecture

32. Which statement most accurately describe the role of VDS and NSX in the VxRail architecture?

Ans:- Provides core element for the Network IO control and Maintains network runtime state for VMS

33. In a large, standard deployment, What’s the maximum number of VxRail appliances per cluster without an RPO?

Ans ;- 8

34 Which is a required deployment component is not included in the standard VxRail appliance?

Ans :- IP switch

35.What is the proper process to apply maintenance to the VxRail appliance?

Ans:- Contact EMC Support, Leave everything up and running then apply the support bundle.

36. What are some attribute of VDP?

Ans:- changed block tracking restore and can use data domain to store data.

37.What are some attributes of cloud array?

Ans :- Bandwidth scheduler and data reduction technology

38.What are some key backup consideration when designing a solution

Ans – i) how long can a company be without its data ii) How much memory the virtual machine is allocated

39.How are custom size virtual machine created in the VxRail Appliance?

Ans :- Create desired VM in VCenter then clone from VxRail

Reference :-

  1. VMware documentation

2. VxRail appliance

3. VxRail appliance API

Also See:- VSAN Ready Nodes

Leave a Reply